1 2 3 4 5

Вести„За живот без псоријазе“

У Специјалистичком центру Опште болнице еминентни дерматолози из Српског лекарског друштва заједно са панчевалким дерматолозима у суботу ће организовати едукацију за пацијенте са псоријазом и представити лечење савременом биолошкоом терапијом запацијенте са тежим обликом псоријазе.

Дерматовенеролошка секција Српског лекарског друштва спроводи пројекат под називом „За живот без псоријазе“ са циљем унапређења лечења пацијента. Еминентни стручњаци са поф доктором Душаном Шкиљевићем у Општој болници 2 децембра од 10 до 14 сати организоваће едукацију а за пацијенте са псоријазом и представиће нови приступ лечења билошком терапијом.

Сама едукација је замишљена да се пацијенти информишу о својој болести, намењена је онима који већ имају неки облик псориазе. Већина пацијната се лечи и примењује се терапија нека и у Београду.

„У Србији са дијагнозом псоријазе суочено је 14 хиљада особа, а преко пет хиљада оболелих је из Јужнобанатског округа. Од 2019. године пацијентима је доступна и савремена билошка терапија. Зато је циљ едукације која се организује у панчевачкој болници да буде што више пацијента укључено добиће и савете од лекара о правилном лечењу и којим пацијентима је намењена савремена билошка терапија", рекла је др Слађана Томовић начелник Дерматовенеролошког одељења и шеф специјалистичке амбуланте за дерматовенерологију.

Пацијентима се тежом клиничком сликом биће представљена савремена билошка терапија која даје добре резултате а о отрошку је Републичког фонда. Пацијенти ће лекаре моћи да питају шта их занима посебно о билошкој терапији.

Пацијенти који желе да се информишу и присуствују едукацији која ће бити организована у суботу у Специјалистичком центру Опште болнице треба да се јаве на телефон 013-2517883.Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум: 2.12.2023.