1 2 3 4 5

ВестиУролошке тегобе честе су током хладних дана

У Специјалистичком центру Опште болнице Панчево Уролошка амбуланта ради сваког дана и прима пацијенте. Све операције на Уролошком одељењу Опште болнице Панчево раде се без одлагања, нема чекања. За преглед код уролога у Општој болници неопходно је заказивање и упут.

Уролошке тегобе, међу којима су часто уринарне инфекције, пролазе уз конзумирање пуно течности чајева и терапију коју прописује лекар. Избацивање камена из бешике и у мокраћним каналима, односно ренална колика је изузетно болно и пацијенти се одмах обраћају лекару.

„Ренална колика уме да буде доста болна, углавном кроз Ургентну службу или Специјалистичку амбуланту јављају нам се пацијенти. Уобичајена терапија су спазмолитици, аналгетици и утопљавање како би се мокраћни канал дилатирао, опустио мишиће и како би се лакше елиминисао камен, а потом ћемо ми наступити када дођете код нас", каже др Слађана Ковачевић специјалиста уролог и начелница одељења Урологије Опште болнице панчево.

„Током хладних дана честе су уринарне инфекције код жена док се код мушкараца јавља цистопростатис. Код уринарних инфекција помажу чајеви међу којима је најпознатији увин чај и брусница, не треба одмах укључивати антибиотик", истиче докторка Слађана Ковачевић, начелница Урологије и још додаје да уколико то не помаже, требате се јавити свом изабраном лекару који ће вас упутити код уролога.

Више о овоме погледајте ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум: 31.1.2021.