1 2 3 4 5

ВестиАмбуланта за терапију бола у специјалистичком центру Опште болнице Панчево ради уторком и потребан је упут лекара

Kада бол не престаје, ремети сан и фунцкионисање особе, време је да посетите амбуланту за терапију бола која се налази на првом спрату специјалистичког центра, соба број 29 и потражите помоћ. Захваљујући индивидуалној терапији која се примењује у амбуланти за терапију бола др Биљана Гавриловић, специјалиста за терапију бола успева да пацијентима олакша и ублажи бол или их потпуно обезболи.

„Ова амбуланта намењена је пацијентима који имају дигантостикован бол. Малигне или немалигне природе. Када већ исцрпе све друге опције лекара који их лече од примарног оболења, ортопеда или неуролога. Када те терапије више нису довољне, пацијенти долазе код мене на увођење индивидуалне терапије за бол. Анамнестички подаци су подаци на основу којих је могуће утврдити терапију за сваког пацијента, та терапија је индивидуална из простог разлога зато што нико од нас не доживљава бол на исти начин и нема исте провоцирајуће факторе за бол. Када оболели дођу код мене, ја направим детаљну анамнезу у смислу када је бол најинтезивнији и да ли постоје провоцирајући фактори за тај бол? Колико дуго траје? Да ли им ремети сан? На основу свих тих података правимо шему давања лекова која када се испоштује, наши пацијенти доживљавају већа побољшања, која њима обезбеђују адекватно функционисање. Нисмо увек у ситуацији да потпуно отклонимо бол али јесмо у ситуацији да те пацијенте вратимо у неки функицонални статус. Овај индивидуални приступ сваком пацијенту и терапија, показала се као врло успешна досад“, докторка Биљана Гавриловић објаснила је пре свега коме је намењена амбуланта за терапију бола.

Скоро свака особа се некада сусрела са болом, један од најчешћих је главобоља. На питање, који је лек најбезбедније пити за ублажавање главобоље? Докторка Биљана Гавриловић је одговорила да је Парацетамол лек избора који можемо користити као прву помоћ.

Цео прилог и како изгледа преглед једног од пацијената др Биљане Гавриловић можете погледати ОВДЕ

Извор видео прилога РТВ Панчево датум: 7.10.2023.