1 2 3 4 5

ВестиСкенер у Општој болници Панчево ради пуним капацитетом

Квар због кога скенер у панчевачкој Општој болници није радио десетак дана отклоњен је пре пар дана, и скенер је поново у функцији. Пацијенти са територије града Панчева, али и суседних општина, којима је потребно ЦТ снимање од прошле недеље заказују по стандардној процедури у Општој болници.

Поправљен је квар на скенеру у панчевачкој Болници и од прошле недеље пацијенти већ обављају неопходна снимања на овом ЦТ апарату. Дневно буде прегледано око 40 пацијената, најчешће су то онколошки и неуролошки болесници.

Узрок квара овог ЦТ апарата су старост и велики број пацијената, услед чега скенер ради континуирано 24 сата, у току две смене и редовног дежурства, објашњава начелница радиологије, др Бранка Вујасиновић. Од прошле недеље пацијенти могу заказивати снимања по стандардној процедури.

Скенер у панчевачкој Болници користе грађани са територије Панчева, али и суседних општина, као што су Ковин, Алибунар, Ковачица. Због обима посла, најављено је да ће ова здравствена установа добити још један скенер, који ће пацијентима омогућити брже снимање а запосленима олакшати посао.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 27.02.2020. год.