1 2 3 4 5

ВестиВредна донација Општој болници Панчево

На Пријемно ургентно одељење Опште болнице Панчево стигла је донација вредна два милиона динара. Српско-америчка медицинска организација из Вашингтона донирала је: 7 лежећих покретних кревета, два ормара за терапију, покретна колица за терапију, 7 сталака за инфузију, 3 паравана троделна и 3 једноделна, дефибрилатор, 3 екг апарата, 4 кисеоничне главе са адаптером, 7 мерача за притисак, као и 1 мали аспиратор и 2 велика аспиратора! Од срца им се захваљујемо на овој несебичној и веома значајној помоћи!

Пацијенти којима је живот угрожен и неопходна им је хитна лекараска помоћ збрињавају се у Општој болници на Пријемно ургентном одељењу. Зато је овој служби била неопходна најсавременија опрема која је стигла захваљући донацији Српско америчке медицинске организације. Колико је то значајно пре свега за пацијенте али и запослене, истакла је наченица докторка Данијела Лазаревић.

Ово није прва донација Српско-америчке медицинске организације, истиче докторка Слађана Ковачевић. Поред апарата који су веома значајни такође је важна и друга медицинска опрема.

Мединске сестре које раде на овом одељењу, нису криле задовољство што је стигла нова опрема која ће им олакшати рад. Нова опрема је одмах постављена на Пријемно ургентно одељење и већ се користи, што пацијентима омогућава још квалитетније лечење захваљући савременим апаратима.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:

РТВ Панчево, 06.04.2022.

Општа болница Панчево