1 2 3 4 5

ВестиРеакредитација за Општу болницу Панчево на максималних седам година

Агенција за акредитацију здравствених установа Србије, одобрила реакредитацију за Општу болиницу Панчево на седам година, чиме је потврђен квалитет рада ове установе.
Три године након истека лиценце за акредитацију, Опште болнице Панчево, руководство било је у обавези да поново поднесе пријаву за реакредитацију.
У међувремену раконструисан је интернистички блок па је то била прилика да реакредитација овој здравственој установи буде додељена на максимални број година.

„Четири дана комисија је детаљно све испитала али смо дефинитивно заслужили акредитацију на 7 година, то је уједно и максимални број година који може да се добије. Ја могу само да се захвалим менаџменту који нас је подржао, такође свим запосленима у Општој болници Панчево. Ја јесам била координатор али ви не можете ништа ако немате добру вољу са друге стране. Сви смо били дисциплиновани, велика разлика у односу на претходну акредитацију, сада је било боље јер ми смо сада већ уигран тим. Наредних 7 година ми ћемо сваке године имати контролу да ли се све спроводи како је по плану наведено“, изјавила је др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево.

„До реакредитације је овога пута било лакше доћи јер је у међувремену реновиран Интернистички блок који је био један од највећих проблема са којима су се суочавали пре три године када су први пут подносили захтев“, истиче др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево.

„Ми смо сада имали чиме да се похвалимо и једва смо чекали да до реакредитације дође. Ово је много лакши посао за нас који радимо, сада смо имали чиме да се похвалимо и да покажемо шта је урађено. Реновирање Интерног одељења је једна од највећих инвестиција у Војводини и Србији и наши корисници најзад имају услове који су достојни једног човека“, објанила је др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево.

После реновирања Интернистичког блока у плану је да се уз помоћ пројеката обезбеди новац за реновирање целе Хирушке вертикале у Општој болници Панчево.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 20.02.2020. год.