1 2 3 4 5

ВестиБесплатни превентивни прегледи у Општој болници Панчево: Моћи ће да их ураде и грађани без здравственог осигурања

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 19. маја, од 8 до 17 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику.
На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије корона вируса, у оквиру које је у више од двадесет дана бесплатне здравствене прегледе обавило близу пола милиона људи.
Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, додатно потврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање. Превентивни прегледи одржаће се у специјалистичком центру Опште болнице Панчево.

Ваша Општа болница Панчево
датум: 18.5.2024.