1 2 3 4 5

ВестиУслед великог интересовања наставља се акција бесплатних превентивних прегледа у недељу 16. јуна од 8 до 17 часова у специјалистичком центру Опште болнице Панчево

Општа болница Панчево наставља са напорима у циљу превенције и очувања здравља наших грађана уз помоћ акција бесплатних превентивних прегледа Министарства здравља.

Овом приликом, 16. јуна 2024.године у периоду од 8.00 до 17.00 часова, и у специјалистичком центру Опште болнице Панчево биће организовани превентивни прегледи за све грађане. И они без здравственог осигурања биће у прилици да без заказивања и упута, брзо и ефикасно спроведу

- физикални преглед, измере крвни притисак и пулс.
- Радиће се крвна слика и провераваће се вредности шећера у крви
- Као и тумор маркери:
„CEA“ - општи тип туморских маркера,
„Ca 19-9“ - примарни туморски маркер дигестивног тракта или система за варење (познат је као тумор маркер дебелог црева),
„AFP" (алфа-фетопротеин) - тумор маркер који се користи као помоћ у дијагностици малигних обољења јетре, тестиса и јајника.

Поред прегледа лекара, крвних анализа и провере виталних параметара овом акцијом обухватићемо и прегледе попут:
- Ултразвучног прегледа абдомена (стомака) и мале карлице.
-Организоваћемо дерматолошке прегледе младежа за одрасле.

Док ћемо за децу обављати прегледе педијатра, а посебно преглед физијатра на деформитете локомоторног система. Уз одобрење родитеља можемо измерити и ниво шећера у крви код деце.

И овога пута, сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе.
Подсећамо, да су у последњој акцији превентивних прегледа код 1.800 грађана уочене здравствене неправилности. Они су под хитно послати на даља испитивања како би се што пре почело са лечењем.

Министарство здравља и овом приликом изражава захвалност свим грађанима који су претходних недења обавили прегледе, и позива све да исто учине и ове.

Општа болница Панчево овим путем позива све грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Oпшта болница Панчево
датум: 14.6.2024.