1 2 3 4 5

Вести



После изузетног одзива током претходне акције- Министарство здравља организовало је поново превентивне прегледе

После изузетног одзива током претходне акције када је у Србији прегледано око 23.000 грађана, Министарство здравља организовало је поново превентивне прегледе са циљем да се у раној фази болест дијагностикује, а тиме и да степен излечења буде већи. Грађани су у панчевачкој Општој болници и Дому здравља, као и у осталим здравственим установама широм Србије могли без упута, заказивања и здравственог осигурања да обаве основне лабораторијске анализе, измере крвни притисак, провере хормоне штитне жлезде и ураде тумор маркере простате.

Докторка Катарина Милић истакла је да су превентивни прегледи од великог значаја. Свака хронична болест укључујући и малигнитет најбоље се лечи и контролише када се на време дијагностикује.

И овог пута су пацијенти код којих су откривени параметри који указују на неко обољење одмах упућивани на даљу дијагностику како би се тачно утврдио здравствени проблем и дала одговарајућа терапија. Подсећамо, да су протекле недеље код 1.800 грађана уочене здравствене неправилности. Они су под хитно послати на даља испитивања како би се што пре почело са лечењем. Тако је остварен основни циљ превентивних прегледа – спасавање живота.

Извор: РТВ Панчево

датум: 26.05.2024.