1 2 3 4 5

ВестиГрађани Панчева показали велико интересовање за превентивне прегледе оджане у Општој болници Панчево

Грађани Панчева показали су велико интересовање за превентивне прегледе који су организовани у Специјалистичком центру Опште болнице Панчево у организацији Министарства здравља. Превентивни прегледи имали су циљ да суграђнима омогуће без чекања, заказивања, без здравствене књижице ураде превентивне прегледе и тако провере своје здравствено стање.

Министарство здравља наставило акцију превентивних прегледа са циљем да се у раној фази болест дијагностикује. Грађани како у целој Србији тако у Општој болници Панчево су могли без упута, заказивања и здравственог осигурања уз преглед наших лекара измере крвни притисак, вредност шећера у крви, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена. Наши грађани су показали велико интерсовање и нису крили задовољство што су на једноставан начин могли да провере своје здравље.

Превентивни прегледи су показитељи какво је наше здравствено стање али су ултразвучни прегледи веома важни јер се на лак и безбедан начин открије у каквом су стању наши органи.

„Превентивни прегледи су веома важни зато што већина хроничних болести које дугорочно могу угрозити здравље наших пацијената не дају симптоме док болест већ не узнапредује. Зато је јако важно да се једном годишње обави физички преглед и ЕКГ, ураде анализе крви, провери крвни притисак и шећер у крви. Ултразвук абдомена који смо радили данас је лако доступна, безбедна, јако визуелно информатилна метода која за јако кратко време може дати доста корисних информација. Она може користити у скринингу многих хроничних болести, бубрега, панкреаса, јетре, болести крвних судова абдомена као и различитих онколошких стања", објаснио је др Видоје Крсмановић лекар Интерног одељења Опште болнице Панчева.

Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана. Суграђани којни су дошли могли су да обаве све ове прегледе и без здравствене књижице, било је довољно само да дођу.

Суграђани код којих су откривене поједине болести упућују се на даљу дијагностику и код других лекара специјалиста. Захваљући оваквим прегледима које организује Министарство здравља током протеклих акција преко пола милиона грађана је проверило своје здравствено стање без обзира да ли има здравствено осигурање или не.

Прилог можете погледати ОВДЕРТВ Панчево
19.5.2024.
Општа Болница Панчево