1 2 3 4 5

ВестиПревентивним прегледима обележен Светски дан здравља

Светски дан здравља обележен је у Панчеву акцијом превентивних прегледа у Месној заједници Тесла, у организацији Дома здравља Панчево, Завода за јавно здравље и Опште болнице. Заинтересовани су на једном месту могли да ураде основне лабораториске анализе, ураде ултразвук штитне жлезде и добију савет како да брину о свoм здрављу.

У сарадни панчевачког Дома здравља, Завода за јавно здрвље и Опште болнице организована је за грађанство прва акције превнтивних прегледа у просторијама Месне заједнице Тесла.Овај дан сваке године се обележава под новим слоганом, ове године је ,,Наше здравље – наша планета”.

Две године због епидемилошке ситуације, изазване корона вирусом нису организовне акције превентивних прегледа. Дом здравља је недавно почео у основним школама и предшколиским установама организацију овакве акције.Акцији поводом Светског дана здравља прикључила се и Општа болница Панчево , чији лекари су радили ултазвук штитне жлезде.

Светски дан здравља обележава се од 7. априла 1948. Година када га је установила Светска здравствена организација, која је одлучила да ове године овај дан буде обележен усмеравањем пажње и иницирањем хитне акције у правцу побољшања здравља људи и очувања планете.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 07.04.2022.