1 2 3 4 5

ВестиПозитивни помаци у специјалистичком кадру и унапређење специјалистичких услуга

Крајем прошле године у Општој болници Панчево запослен је велики број лекара и медицинских сестара захваљујући одговорном пословању менаџмента болнице. У специјалистичком центру се сад указала могућност да се лакше долази до појединих лекара специјалиста.

„На Интерном имамо доста младих лекара и оних који су на субспецијализацијама. Покушавамо да надокнадимо све субспецијалности које су тражене и које нам недостају и трудимо се да наши пацијенти и суграђани добију адекватну здравствену заштиту. Ми ћемо вас благовремено обавештавати када наши лекари завршавају субспецуијализацију, то су млади вредни лекари који пуни знања желе да унапреде интернистичку службу. Ту ће бити неких нових лабораторијских анализа које ће они уводити за потребе реуматологије или ендокринологије и слично. Све то нам даје могућност да лакше закажете субспецијалистички преглед. Најчешће су повећане потребе прегледа ендокринолога и кардиолога, а сада имамо и новог лекара реуматолога. Очекујемо још које појачање ове године и то ће ићи на срећу свих, како нас запослених тако и наших пацијената", изјавила је начелница Одељења урологије и ПР Опште болнице Панчево др Слађана Ковачевић .

У Oпштој болници Панчево за седам година је запослено сто лекара, на тај начин се превазилазе сви кадровски проблеми што је велика предност у односу на друге болнице. У међувремену се многи лекари враћају са специјализација и субспецијализација па ће бити лакше заказати одређене прегледе.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево