1 2 3 4 5

ВестиПовећан број прегледа у ортопедској амбуланти Опште болнице Панчево

Повећан је број прегледа у ортопедској амбуланти Опште болнице Панчево, помоћ лекари најчешће указују због падова, спортских повреда и саобраћајних несрећа.

Пацијенти који су због короне морали да чекају на операције сада су на листи чекања и по приоритету им се заказују хирушке интервенције. На одељену ортопедије Опште болнице, свакодневно пристижу пацијенти најчеше због саобраћајних траума, повреда у пољу али све чешће и падова са електричних тротинета приликом чега задобијају теже повреде.

У овом периоду су најчешће повреде код деце и младих, спортске повреде током игре. Често се повређују због падова са бицикла али и електричних тротинета који се возе и трећа група су пољопривредници.

’’Сваког дана кроз ортопедске амбуланте Опште болнице буде прегледано скоро сто пацијента.Велики број пацијента се упућује на операције, на које се сада нешто дуже чека него раније’’, истиче доктор Митровић.

Све животне ситуације не можемо да предупредимо али морамо бити опрезни и концентрисани када нешто радимо. Уколко тренирамо морамо прво да се загрејемо, јер су спортске повреде честе, такође посебно морамо бити опрезни када радимо пољопривредне послове. Доктор Митровић саветује да поред пливања, вожња бициклом је изузетно благотвона за зглобове.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчевo, 14.05.2022.