1 2 3 4 5

ВестиБлаги пораст оболелих у Панчеву

Општа болница у Панчеву припрема се, да због повећања броја заражених ковидом 19, поново уђе у систем установа које примају те пацијенте.

„Данас у панчевачкој болници има девет пацијената, што представља један благи пораст броја оболелих током викенда. Надамо се да та крива неће ићи експлозивно као што је ишла у априлу када смо постали ковид болница“, каже др Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву.

др Слободан Овука joш наводи да болница фактички није ни излазила из ковид система, с тим што се радило у једном издвојеном објекту инфективног одељења, тако да то није реметило рад комплетне болнице.

„Развили смо инсталације централног кисеоника до инфективног одељења где тренутно имамо 45 места, имамо 30 сетова кисеоничких места и ту смо већ пребацили неке респираторе, тако да нећемо улазити у хируршки блок, што нам је био претходни пут проблем. Овако се надамо да ћемо успети са павиљонским објектима у кругу да издржимо удар, а чека нас неизвесна јесен и зима“, објашњава др Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву.

Директор Опште болнице у Панчеву је апеловао на све да се придржавају прописаних мера кризног штаба и епидемиолошке струке. Како каже, то је једини пут да здравствени систем издржи.

Извор:РТВ Панчево
26. oктобар 2020. године