1 2 3 4 5

ВестиБлаги пораст пацијената оболелих од Ковид-19 вируса лечењу у Општој болници Панчево

Број оболелих од ковида-19 у Србији приближио се бројци од 14 хиљада потврђених случајева, на срећу са лакшом клиничком сликом.
„У Општој болници бележимо благи пораст пацијента који су интезивној нези", истиче докторка Слађана Ковачевић, специјалиста урологије и ПР Опште болнице Панчево.

Гребање у грлу, температура, кашаљ, малаксалост или благи умор само су неки од симптома ковида-19 са којима се суочавају пацијенти са лакшом клиничком сликом. Омикрон је показао колико је заразан и како се вирус муњевито брзо шири. Иако већина има блаже симптоме, ипак је приметан благи пораст пацијента којима је неопходно болничко лечење.

„Ковид-19 вирус који је окупирао наше животе скоро две године често мења ћуд и непредвидив је. Тако је и на болничком лечењу", истиче докторка Слађана Ковачевић.

„У Општој болници се води статистика оболелих од ковида који су вакцинисани, а који нису. Са тешком клиничком сликом на болничком лечењу су углавном особе које су одлучиле да се не вакцинишу против ковида-19 ", наглашава докторка Слађана Ковачевић, специјалиста урологије и ПР Опште болнице Панчево.

Више о овоме погледајте ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево

Општа болница Панчево
датум: 14.1.2022.