1 2 3 4 5

ВестиОперациона сала Опште болнице Панчево опремљена најсавременијим операционим лампама

Рад ортопеда током операција после више деценија у Општој болници Панчево је олакшан. Уграђене су нове операционе лампе уместо старих које су уграђене када је изграђена и сама панчевачка болница, захваљући акцији у коју се укључио велики број привредника и грађана скупљена су средства за замену старе опреме.

„Добили смо операционе лампе, то су практично светла која са плафона висе и омгућавају да адвекатно обавимо оперативни захват, да можемо видети рану. Ми смо добили ламе када је и операциона сала направљена које су делом биле функционалне, али исто тако и сада превазиђена технологија. Добили смо најсавременије операционе лампе које нам омогућавају да готово у иделаним условима обављамо оперативне захвате што се тиче светла", рекао је ортопед, др Михајло Митровић, начелник Службе ортопедије са трауматологијом, Опште болнице Панчево.

„Акцијом у којој су учествовали многи купљене су операционе лампе које ће омугућити лекарима лакши рад. Од грађана, појединаца, удружења привредника Панчева, Ротари клуба , менаџмента болнице. Сви смо се укључили и успели да скупимо новац", рекао је др Михајло Митровић, ортопед и начелник Службе ортопедије са трауматологијом, Опште болнице Панчево.

У Општој болници ради пет операционих сала, рефлектори су замењењи у четири сале захваљући хуманим људима и заједништву које су сви показали на делу.

Видео прилог и интервју др Михајла Митровића, начелника Службе ортопедије са трауматологијом можете погледати у нашој ВИДЕО ГАЛЕРИЈИИзвор: РТВ Панчево
датум: 25.10.2023.