1 2 3 4 5

ВестиНов инкубатор набављен за Општу болницу Панчево

Општа болница Панчево добила је нов инкубатор за наше најмлађе. Ову хуманитарну акцију „Заједно за бебе“ спровели су представници Комерцијалне банке и Фонда Б92. Вредност инкубатора је око 840 хиљада динара.

„У акцији „Заједно за бебе“ дониран је инкубатор породилишту у Панчеву. Комерцијална банка организује акцију у сарадњи са Фондом Б92, у оквиру кампање „Битка за породилишта“. Влада Републике Србије подржава овакве пројекте и мислим да је ово велика ствар за само Панчево“, изјавио је Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије.

У име Опште болнице у Панчеву, донацију је примио директор болнице др Слободан Овука. „Ово је можда и најлепши поклон који ћемо поклонити нашим најмлађима у Новој години", поручио је директор болнице др Слободан Овука.
„Због тога што сваки инкубатор замењује топлоту мајчине утробе и сваки такав поклон нама ствара обавезу да као људима који раде са децом и мајкама да им пружимо најбоље могуће услове у медицинском смислу, а то ћемо добити управо овим инкубатором", додао је др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

У овој акцији, осим Фонда б92 и Комерцијалне банке, огромну улогу имају и наши клијенти односно грађани, јер сваки пут када они искористе картицу Банка из својих средстава издваја новац за обнову породилишта у Србији, истакао је Владимир Медан председник извршног одбора Комерцијалне банке.

Акција „Заједно за Бебе" се наставља и у наредном периоду. Биће донирана још два инкубатора за Општу болницу у Вршцу и Општу болницу у Врању.

Прилог можете погледати ОВДЕ

РТВ Панчево
25.12.2019.