1 2 3 4 5

ВестиНова опрема за Одсек гастроентерологије са ендоскопском дијагностиком

Општа болница Панчево може се, са изузетним поносом, похвалити да је набавила значајну медицинску опрему за одсек гастроентерологије са ендоскопском дијагностиком. Ова изузетно вредна набавка реализована је из средстава која су нашој болници додељена након спроведеног јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за доделу средстава за изградњу, одржавање и опремање здравствених установа чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина.

Нова опрема су 2 колоноскопа и 1 гастроскоп, са комплетном електрохируршком јединицом, монитором високе резолуције (4К) и water jet пумпом. Тиме је кабинет комплетно опремљен, што ће знатно побољшати услове за рад, као и квалитет пружених услуга. Наша болница учествује у државном пројекту скрининга карцинома дебелог црева, где бележи одличне резултате.

Добро опремљен кабинет за ендоскопију, захваљујући компонентама са изузетном резолуцијом пружају могућност лекару да квалитетно одради дијагностику, као и интервентне процедуре. У Одсеку за гастроентерологију су и лекари и техничари обучени за рад на савременим апаратима, прате се новине везане за рад у ендоскопији. Једино што им је требало је подршка у виду набавке савремене опреме, коју су куповином ових апарата и добили. До сада се на годишњем нивоу радило око 1400 колоноскопија и 3000 гастроскопија.

За Панчево, као седиште јужнобанатског округа, ово је изузетно важно, јер ће се листе чекања смањити, а број изведених како дијагностичких, тако и терапијских процедура повећати.

Општа болница Панчево

23.10.2023. године