1 2 3 4 5

ВестиПочела обука кардиолога у ОБ Панчево

Додатна обука кардиолога почела је у Општој болници Панчево, на једном од најсавременијих ултразвучних апарата за преглед срца који је недавно стигао у панчевачку болницу. Професорка Зорица Младеновић, долазиће у нашу болницу како би показа својим колегама да ураде и неке додане интервенције на овом апарату за које су до сада пацијенте слали у друге Клиничке центре.

Панчевачка болница једна је од ретких која је добила кардиолошки ултразвучни апарат најсавременије генерације.Овај апарат ће унапредити постојећу дијагностику у панчевачкој болници и омогућити да се открију поједине кардиолошке болести које се ултразвучнима апаратима старије генетрације нису виделе. Наши кардиолози већ раде прегледе на овом ултразвуку а чувена професорка докторка Зорица Младеновић долазиће у нашу болницу како би обучила наше лекаре.

Код нас у госте је дошла професорка Зорица Младеновић која ради на ВМА, која је једна од највећих експерата у Србији. На апарату постоје додане функције које могу поставити брже и лакше дијагнозу која ће одредити да ли пацијта треба лечити лековима или оперативно. Захваљући сонди који има овај ултразвук кардиологу је омогућено да уради и неке додане интервенције. Набавка овог апарата и едукација ће омогућити да додатне методе кардиолошки грађани Јужног Баната могу сада да ураде у нашој болници.

Опремљен је и нов кабинет у коме се налази ултразвук срца, уз апарат је купљена сонда уз помоћ које се може уласком у једњак видети и промене на срцу које се не виде класичним ултразвучним апаратом. Циљ наших лекара да додатном обуком искористе све могућности кардиолошког ултразвука и пацијенти добију најпрецизнију дијагностику, како би лечење било што боље.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 15.03.2023. год.