1 2 3 4 5

ВестиНеобичне повреде честе су на ОРЛ одељењу Опште болнице Панчево

Да је пас ујео човека прича је коју можемо да чујемо, али да човек уједе човека ретко се среће, бар тако мислимо. Другачију причу нам је потврдио доктор Вељко Божић, оториноларинголог и начелник ОРЛ одељења Опште болнице Панчево.

„Необичне повреде честе су на ОРЛ одељењу Опште болнице. Недавно се догодило да је човек ујео човека, а зашто те повреде теже зарастају и лакше се инфицирају него када нас уједе животиња", објаснио је доктор Вељко Божић начелник ОРЛ одељења Опште болнице Панчево.

„То су ређи случајеви ,али дешава се. Сада смо имали ујед, два момка су се потукла и један је ујео другог за образ и одгизао му површински део коже. Било је и драстичнијих примера када је човеку зубима одгрижено цело уво", каже доктор Вељко Божић начелник ОРЛ одељења Опште болнице Панчево.

„Имали смо и неколко откидања парчета уха и целог уха. Једно уво од тих смо спасили и ушили, иако је уво донешено накнадно, има и таквих повреда на сву срећу мање. Угризи су увек прљави, имали смо уједе паса и то се лепо завршавало, а када човек уједе онда то дуго траје и може доћи до инфекције", истиче доктор Вељко Божић начелник ОРЛ одељења Опште болнице Панчево.

Колико год били изненађени, чувамо се и бојимо паса, али понекада и ми људи изненадимо на шта смо све спремни да урадимо када смо љути.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево