1 2 3 4 5

ВестиПревентивни прегледи за Панчевце у Народној башти

У четвртак, 12. маја, у Народној башти у Панчеву биће обављени превентивни прегледи током којих ће грађанима, између осталог, бити мерен шећер и масноће у крви и крвни притисак, саопштио је Дом здравља Панчево. Акција превентивних прегледа, како се наводи у саопштењу, биће организована од 8 до 12 сати код волијере у Народној башти (код „круга”) у сарадњи Опште болнице Панчево, Завода за јавно здравље Панчево, Медицинске школе и Дома здравља Панчево, а поводом обележавања Међународног дана сестринства, 12. маја.

Грађанима ће том приликом бити мерен шећер и масноће из капиларне крви, крвни притисак, биће им одређен индекс телесне масе, издвојени фактори ризика по здравље и пружени здравствени савети. Такође, свака установа ће се у оквиру својих делатности представити грађанима.

“Дођите да заједничким снагама победимо здравствене изазове и пружимо подршку нашим незамењивим карикама у здравственом систему, нашим медицинским сестрама и техничарима”, закључује се у саопштењу панчевачког Дома здравља.

Извор: 013 инфо,09.05.2022.