1 2 3 4 5

ВестиДодељене награде "Капетан Миша Анастасијевић"

Традиционална награда ''Капетан Миша Анастасијевић'' додељена је у Галерији Матице српске најуспешнијим појединцима и институцијама из различитих области друштвеног живота. Међу лауреатима нашли су се и покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић, као и дирекор Опште болнице у Панчеву, др Слободан Овука.

Пре више од две деценије установљена је награда ''Капетан Миша Анастасијевић'' која је и овог пута додељена за 20 појединца, предузетника и институција, а који су својим примером допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва.

"Ја увек дајем свој максимум и када сам била обичан референт, ја увек себе дајем 100 посто, има она једна мантра немојте никад мање од онога што јеси", рекла је Јовановић.

"Признање овакве врсте за наш свакодневни рад и добар део живота уложен у медицину и у гинекологију значи много, али значи наравно и велику обавезу за будућа времена да останем достојан признања које сам управо добио", рекао је Овука.

Признање се додељује у оквиру пројекта ''Пут ка врху'' који заједнички реализују Привредна комора Војводине, Универзитет у Новом Саду, Радио-телевизија Војводине и медија Инвент.

Награда је установљена у знак сећања на лик и дело великог добротвора и задужбинара, српског родољуба и учитеља Михајла Мише Анастасијевића, који је оставио дубок траг у нашој историји, као човек широког духа и племенитог срца.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА ВОЈВОДИНЕ,18.12.2023.