1 2 3 4 5

ВестиМање масти – бољи рад срца

Поред магле и хладног времена, које лоше утиче на срчане болеснике, у овом периоду слава и празника једе се масна храна која утиче на нагли скок крвног притиска. Савет за оне који имају овакве проблеме, поред избегавања масне хране јесте свакодневна физичка активност.

Јужни Банат један је од водећих подручја у Србији по кардиоваскуларним обољењима, тј. акутним инфарктом миокарда. Инфаркт постаје свакодневица поготово за младе, истакао је доктор Станислав Милошевић, кардиолог и начелник специјалистичких служби. Доктор Милошевић каже да управо пацијенти са кардиоваскуларним проблемима, високим крвним притиском и коронарним симптомима најчешће долазе и у панчевачку Болницу.

Разлог због којег све више младих има проблема са срцем су начин живота, нездрава исхрана, енергетска пића, чести тренинзи у теретани, стероиди. Све ово утиче на повишен крвни притисак и друге проблем изазване њиме.

Гужве око заказивања су велике и поред огромног труда да се обезбеди што више термина. Доктор Милошевић додаје да многи злоупотребљавају то и не појављују се на заказаном прегледу. Због тога се практикује да уместо оних који се не појаве на прегледу , њихов термин искористе они који су у могућности да дођу тог дана.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 23. јануар 2020. године