1 2 3 4 5

ВестиПрошле године рођено мање беба у односу на претходну годину

„Само седам минута после поноћи у породилишту Опште болнице Панчево је рођена прва беба и то девојчица. Од почетка године још двадесет четири бебе су рођене. То су најлепше вести, како за родитеље и родбину тако и за све нас јер је наш град богатији за те мале дивне становнике. У протеклој години нажалост рођено је 92 бебе мање у односу на 2022", истакао је начелник Гинеколошко-акушерског одељења Опште болнице Панчево, доктор Зоран Петровић.

„Прошле године рођено је 1.300 беба округло што је 92 мање у односу на предходну годину, имали смо осам бизаначких трудноћа 8, дечака 672 а девојчица 628. Ова година је лепо кренула било би дивно када би се тако наставило и ево већ петог имамо до сада рођене 24 бебе. Панчевачко породилиште на тај број беба има 24 посто царских резова, а 76 посто су вагинални порођаји. Са том статистиком ми смо у врху у Србији", каже начелник Гинеколошко-акушерског одељења Опште болнице Панчево, доктор Зоран Петровић.

Панчевачко породилиште спровди већ годинама програм „Baby friendly" али нега беба у првим данима уколико мама још није спремна поврена је бабицама у боксу.

„Ми имамо Baby friendly програм, уколко мама није спремна ми смо ту да помогнемо и истовремено са њима обављамо здравствено васпитни рад како би што спремније биле када оду кући. Мислим да за сада имамо доста мајки које у породилишту започињу први подој и у првих 72 часа", рекла је Сања Станисављевић главна сестра Службе гинекологије и акушерства.

Иначе 2024 година је добро почела надамо се да ће тако и да остане и да у овој години буде још више беба у нашем Панчеву.Комплетан видео прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум: 6.1.2023.