1 2 3 4 5

ВестиФилип Новоселски прва беба у 2020. години, градоначелник Павлов даровао златник

У нашем породилишту у 2020. години рођено је већ шест беба, а први је свет угледао Филип Новоселски у првом сату Нове године. Педесет минута после поноћи у панчевачком породилишту родио се дечак, Филип Новоселски тежак 3 килограма и дугачак 48 сантиметара. Мама Ирина Новоселски из Црепаје осећа се добро иако је Филипа на свет донела царским. Градоначелник Саша Павлов у име града Панчева уручио је мами поклон за прврођену бебу златник вредан 50 хиљада динара.

Поред даривања прве бебе чији су родитељи из Црепаје и припадају Општини Ковачица градоначелник Павлов је истакао да ће поклон добити и беба која је прва рођена на територији Града Панчева.

„Једно од највећих задовољстава јесте да посетим прву бебу. Ми увек то радимо 2. јануара да се мајка одмори и да би се радовала оваквој посети. Ово је једна одговорна популациона политика коју настојимо да изградимо, пратимо и финансијски подржимо, посебно што се тиче породицама са децом. У нашој одлуци има десет и више популарних мера за помоћ породицама. Поред мере даривања прве бебе ту је надокнада и помоћ у опреми свакој рођеној беби, једнократна помоћ са тројкама и четворкама и помоћ деци до 18 године у виду уџбеника и наставних средстава. Такође касније регресирање боравка у вртићима, има их тренутно 800 који неплаћају имамо 1600 деце које субвенционишемо у висини од 80 посто од економске цене“, рекао је Павлов.

Градоначелник је додао да град субвенционише и боравак деце на Дивчибарима као и да су обезбеђена средства за куповину три аутомобила за патронажну службу која обилази мајке по изласку из породилишта.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 2. јануар 2020.