1 2 3 4 5

ВестиМилан се спрема на далек пут у Белорусију како би добио нови бубрег

Главобоља и повишен крвни притисак били су први симптоми које је осетио Павловић Милан. Када су постали учестали, јавио се доктору Горану Војиновићу, нефрологу у Општој болници Панчево, који га је упутио на испитивање у Клинички центар, где је утврђено да су бубрези пред отказивањем.

„Две и по године сам издражо без дијализе, али 2018. сам кренуо, и већ шест година сам на дијализи“, каже Милан.
Захваљући фондацији „Буди хуман“, Милан се спрема на далек пут како би добио нов бубрег.

„Кренули смо са прикупљањем новца за трансплатацију у Белорусији. То кошта око 70 хиљада, плус трошкови превоза, али су добри изгледи. Доста људи иде на трансплантацију, они ураде око 1000 операција годишње. Ја сам био на припремама урадио припрему комплетне анализе, и за око два месеца треба да буде операција“, поделио је са нама Милан.

„За младог човека који се са нешто више од двадесет година суочио са чињеницом да су му отказали бубрези и да дијализа значи живот није лако да долази на дијализу сваког другог дана, где више од четири сата машина ради уместо ваших бубрега, и после тога сте потпуно исцрпљени", истиче нефролог и шеф Хемодијализе, др Горан Војиновић.

„Када се добије нови бубрег, то је онда нови живот. Апарат за дијализу је велики стрес за организам и за само срце и млад организам. Апарат извлачи сваког минута 300 милилтара течности и то срце исцрпљујемо као да тај срчани мисић теглимо па касније настају друге компликације. Ја сам пресрећан да пружимо Милану све што може заврши у нашој земљи оде и трансплатира се“, рекао је нефролог и шеф Хемдијализе др Горан Војиновић

Навијамо да Милан успе да добије бубрег, иако мора да оде у далеку земљу како би оставрио свој сан и почео нормалан живот.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извро: РТВ Панчево
датум: 3.4.2024.