1 2 3 4 5

ВестиМлади лекар Опште болнице Панчево, др Видоје Крсмановић дао тромбоците више од 60 пута

Члан удружења „Леука" тренутно ради о Општој болници Панчево, добровољни је давалац тромбоцита где се сусреће са хематолошким болесницима и зна шта значи донорство.

„Пре свега бих желео да се захвалим због тога што сте узели у обзир значај добровољног давалаштва за све пацијенте. Не само хематолошке пацијенте, већ многе остале пацијенте оболеле од малигних болести којима треба у неким моментима и трансфузија тромбоцита и крви. Моје радно искуство у Општој болници Панчево помогло ми је да схватим колико је битно добровољно давалаштво зато што ми се не мало пута десило да је мојим пацијентима неопходна трансфузија тромбоцита, а ја нисам био у могућности да им то обезбедим. Седењем поред машине један сат пружамо људима шансу у изузетно тешкој и неизвесној борби за живот", каже др Видоје Крсмановић лекар Опште болнице Панчево.

„Морам напоменути да овај чин апсолутно не угрожава безбедност донора. Добровољни даваоци тромбоцита могу бити сви мушкарци и жене које нису рађале, сви мушкарци који су потпунио здрави могу помоћи. Мени лично је најлепши осећај када помажем неком у борби за живот. Помоћи неком на ивици живота и смрти је наша дужност", објаснио је др Видоје Крсмановић лекар Опште болнице Панчево.

„Од хематолошких малигнитета може оболети било ко без обзира на године, било то дете или стара особа, без обзира на пол, занимање националну и верску припадност. Хематолошке болести су подмукле чак и уз примену најсавременију терапију то је битка са неизвесним крајем", говорио је др Видоје Крсмановић лекар Опште болнице ПанчевоКомплетан видео прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТРС Јутарњи програм
датум: 23.12.2023.