1 2 3 4 5

Вести„Апелујемо на оне који немају хитне здравствене проблеме да остану код куће", др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево

„Општа болница Панчево функционише за хитне случајеве и оно што је неодложно као и раније, стим што је циљ свих мера које налаже Влада Републике Србије односно здравствени систем, да сви пацијентима чије стање није хитно остану код својих кућа. Ми на нашем сајту имамо бројеве телефона свих служби где се људи могу јавити", рекао је др Слoбодан Овука директор Опште болнице Панчево .

„Мање је битно да ли је неком шећер 6,2 или 6,8, већ да добије консултацију, направи рецимо неки дијетални режим у складу са тим вредностима, а да не улази у болницу или неку здравствену установу где постоји опасност од већег броја људи на једном месту. Овај се вирус шири и уз мере превенције, опште хигијене, редовног односно честог прања руку, имамо могућност да прекинемо ланац заразе", објаснио је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

„Желим да нагласим да ником неће бити ускраћена хитна медицинска помоћ.
Наравно да и у доба епидемије вирусом као што је овај људи имају пад, прелом ноге, инфакрт, мождани удар. Све унесрећене ми збрињавамо као иначе само што нам тај режим налаже да може бити само један пратилац уз тог болесника. Морамо да се сви снађемо у овим новим епидемиолошким мерама , да будемо максимално заштићени да покушамо да се са што мање последица изборимо са инфекцијом и овим вирусом.
Ми смо још у време инфекције грипом преузели одређене мере и тад уведена забрана посета болесницима, стим што је тада било веће бројно стање, па нам се после некако надовезао и овај вирус тако да забрана посете траје још од тих дана кад је почео грип. Наравно да је за сваку грипа вирусне инфекције најважнија чистоћа односно дезинфекција, стога ми спроводимо мере дезинфекције на оним службама које су у зони ризика и неколико пута дневно, а остале просторије свакодневно значи то је обавеза и функционишемо без проблема. Сви раде у том режиму хитности ми смо смањили бројно стање максимално. Пре свега у интересу пацијената је да људи са неким хроничним болестима, у одређеним годинама живота свакако им је сигурније да буду у кућним условима у некој врсти изолације, јер је то једини прави пут да победимо овај вирус", указао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

„Ником неће бити ускраћена помоћ. Врло је важно да поновим да се људи јављају својим изабраним лекарима, лекарима епидемиолозима Завода за Јавно Здравље Панчево који су врхунски образовани, и обучени за ову ситуацију. Лекари у свакој служби имају мобилне телефоне, фиксне линије, могу да се интересују за здравље својих најближих, а могу и све недумице да реше то је заправо циљ да телефонским разговором, тим видом комуникације смањимо број улазака у болницу то је најбоља превенција овог вируса", наглашава др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

„Под хитним сматрамо малигна оболења и хитна стања која су по живот опасна. Све што може да се одложи треба да се одложи у овом часу", додао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево .

Прилог можете погледати ОВДЕ

Све бројеве у вези Covid 19 вируса можете прочитати ОВДЕ И ОВДЕ на располагању вам је и број Опште болнице Панчево 013/306-400 и списак бројева телефона за информације ОВДЕ

Видео прилог преузет са сајта РТВ Панчево
3.23.2020.