1 2 3 4 5

ВестиМеђународни дан медицинских сестара – 12. мај, обележeн и у Панчеву

Међународни дан медицинских сестара 12. мај обележава се широм света, на годишњицу рођења Флоренс Најтингејл британске медицинске сестре, зачетнице модерног сестринства као признате професије.

Брига за здравље је континуирана од рођења до смрти, од незаразних до заразних болести, менталног здравља, хроничних стања, у болници, у породичном дому, медицинске сестре пружају приступачну, и целовиту (холистичку) негу усмерену индивидуално на здравствено стање сваке особе. Овогодишња тема дефинисана је под слоганом „Медицинске сестре: Глас који води“. Кључне поруке кампање фокусиране су на промоцију сестринске професије.
Делећи знање и искуства медицинске сестре унапређују професију, обезбеђују квалитетну едукацију и подижу ниво квалитета здравствене неге.

У сарадњи Опште болнице Панчево, Завода за јавно здравље Панчево, Медицинске школе "Стевица Јовановић" и Дома здравља Панчево, у Народној башти у Панчеву акцијом превентивних прегледа обележен је Међународни дан медицинских сестара.

У овој акцији грађани су поред здравствених савета и здравствене едукације грађана, могли да провере вредност шећера и масноће у крви, као и крвни притисак, одреде индекс телесне тежине.

Свака установа представила се у оквиру својих делатности.