1 2 3 4 5

ВестиУ Очну болницу стиже апарат за лакшу операцију катаракте

И у време ковида 19 на Очном одељењу Опште болнице Панчево на операцију катаракте чека се нешто мање од три месеца. Не треба заборавити да само пре неколко година пацијенти су били на листама чекања и неколко година. Такође је у ову установу стигао апарат значајан за лечење многих очних болести.

„Ради се о отп апарату, добили смо га прошле године у октобру и могу да се захвалим нашем менаџменту. Апарат је значајан за лечење многих очних болести, дегенерација макуле, код дијабетичара ретинпатија, затим за праћење нерва код глаукома. Савремена дијагностика је немоћна без њега", изјавио је доктор Станковић.

„Ускоро у Очну болницу стиже апарат који ће омогућити да се лакше, брже и прецизније радити операције катаракте. Одређивање диоптрије сочива која се уграђује приликом операције катаракте", напомиње доктор Станковић.

Пацијенти који су спречени због здравствених проблема или не желе да се оперишу због ковид пандемије могу да одложе операцију за други период. Такође свакодневно се раде амбулантни прегледи а хитни случајеви се примају 24 сата.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 10.03.2021.