1 2 3 4 5

ВестиОпшта болница Панчево добила акредитацију на седам година

Акредитација на седам година, коју је добила Општа Болница Панчево, указује на побољшање рада ове установе након реконструкције Интерног одељења. Покрајински секретаријат за здравство финансирао је акредитацију свих општих болница у Војводини, па и панчевачку.

Панчевачка Болница добила је акредитацију на, максималних седам година. Реконструкција ове здравствене установе, побољшање услова и услуга које се пружају пацијентима, квалитет и квантитет рада неки су од предуслова који су испуњени да би Општа болница Панчево добила овај сертификат. Директор ове установе др Слободан Овука нагласио је да би волео да се овим темпом настави и да се стандарди из године у годину побољшају.

„То је највеће признање које агенција додељује. Kвалитет рада Опште болнице Панчево подигнут је на врло висок ниво како по питању безбедности тако и по питању самог квалитета“, изјавио је Владо Давковски, шеф одсека за акредитацију и унапређење квалитета у Агенцији за акредитацију здравствених установа Србије.
Покрајински секретаријат за здравство финансирао је акредитацију свих општих болница у Војводини, Клиничког центра у Покрајини, а у току је процес и специјалних болница за рехабилитацију.

„Желим овим путем да изразим задовољство, зато што је Општа болница Панчево сврстана у ред најреномиранијих установа ове врсте у Здравству Србије. Сама чињеница да добијамо акредитацију на максималних седам година говори много о квалитету нашег рада и ствара нам обавезу да и убудуће бранимо постигнуте стандарде акредитације“, рекао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево још је нагласио да акредитација значи поверење и да свакодневни рад са пацијентима сада добија на тежини. Такође, он је напоменуо да су пацијенти увек били и биће на првом месту.

Прилог можете погледати ОВДЕИзвор: РТВ Панчево, 3. март 2020. год.