1 2 3 4 5

ВестиУдвостручен број операција на одељењу Урологије

Уролошко одељење Опште болнице Панчево последњих година удвостручило је број операција. Пацијенти у оквиру месец дана буду прегледани дијагностички обрађени и оперисани. Такође на одељењу Урологије је подигнут ниво здравствених услуга, сада се раде операције за које су пацијенти раније морали да одлазе у друге здравствене центре.

На панчевачком одељењу за уролошке болести последњих година удвостручен број операција, захваљући разумевању менаџмента Опште болнице који је успео да набави неопходне медицинске апарате за дијагностику и усавршавању лекара специјалиста, сада се раде операције на које су ранијих година пацијенти морали да одлазе у друге специјалистичке установе и да на операцију чекају на дугим листама чекања. Сада, све то се обавља у Општој болници Панчево у најкраћем року.

Карцином простате један је од најчећих малигних тумора код мушкараца. По смртности у мушкој популацији, спада у сам врх најчешћих карцинома, у питању је малигни тумор који настаје у простати и може да даје удаљене метастазе. Нажалост повећан је број пацијената код којих се оперишу тумори простате.
Претпоставља се да за настанак карцинома простате постоји и генетска предиспозиција. Такође, гојазност и прекомерно уношење масти животињског порекла такође су неки од значајаних фактор ризика у настанку овог карцинома.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 18.02.2020. год.