1 2 3 4 5

ВестиПанчевачка болница и Дом здравља и ове недеље прикључили су се акцији превентивних прегледа

У склопу акције превентивних прегледа које је организовало Министарство здравља и ове недеље прикључили су се Општа болница Панчево и Дом здравља. Наши најмлађи суграђани такође ове недеље могли су да се јаве педијатру, јер су прегледи били организовани и за њих.

Панчевачка болница и Дом здравља и ове недеље прикључили су се акцији превентивних прегледа које организује Министарство здравља. Сви заинтересовани Панчевци могли су да преконтролишу крвни притисак, пулс, ураде ултразвук абдомена и мале карлице, прегледају младеже, ураде тумор маркере, комплетну крвну слику и преконтролишу шећер у крви. Наши суграђани били су презадовољни услугом наших лекара као и прегледима који се организују сада већ сваке недеље.

Докторка Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево, указала је на чињеницу да се и Болница редовно прикључује овим акцијама и на тај начин доприноси бољем здрављу Панчеваца. Осим поменутих прегледа наши суграђани су могли да обаве и преглед код интернисте. Ове недеље у акцију превентивних прегледа било је укључено и Одељење за здравствену заштиту деце. Доктор Стевица Симић, педијатар, рекао је да је најчешћи проблем код деце искривљена кичма и тегобе које настају услед раста и развоја деце.

Наши саговорници указују на значај превентиве и раног откривања болести како би оне могле да се излече. Такође све већи број наших суграђана свестан је бенефити редовног одласка код лекара.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево

датум: 16.06.2024.