1 2 3 4 5

Вести100 лекара запослено у Општој болници Панчево

Запошљавање лекара и младих кадрова наставља се у Општој болници Панчево, за последњих 7 година запослено је преко стотину младих лекара и многи од њих су тренутно на специјализацији. Доктор Слободан Овука директор Опште болнице Панчево, истиче да је важно што је скоро сва опрема обновљена у болници, али све то не би било довољно уколико не бисмо имали ко да нас лечи.

„Ми смо успели, иако је трајао тај ембарго на пријем младих лекара, више од десет година, да за претклих 7 година примимио 85 лекара опште медицине који су упућени на специјализације. Дали смо преко 100 специјализација и ужих специјализација у току 7 година. То говори у прилог да смо успели избећи нешто што се дешавало у другим установама. Саму смену генерација смо успели да ублажимо на један одличан начин. Сви ови млади лекари који су упућени наспецијализације вредно уче и раде, стога немамо ни на једном одељењу угрожен кадар. Чак наша болница има те младе амбициозне људе, жељне знања који уједно желе и да унапреде свој рад и рад Опште болнице Панчево, они уводе многе нове методе лечења и операција", изјавио је др Слободан Овука, дирекор Опште болнице Панчево.

Захваљући новој опреми и запошљавању младих људи на многим одељењима врше се операције које до сада нису рађене.

„Када погледамо уназад, за седам година је ушло сто лекара, док тај број лекара није отишао у пензију или у приватне установе. Тако да смо кадросвки свакако у плусу и пре свега квалитативно јер смо у претходних седам година на сваком одељењу увели нове иноватовне методе, операције и повећали број услуга што је све транспарентно, видљиво и јасно проверљиво за оне које сумњају у то", додаје др Слободан Овука, дирекор Опште болнице Панчево.

Треба напоменути да су посао добили млади доктори који су нас несебично лечили за време короне и то им је било прво радно место.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум: 21.11.2023.