1 2 3 4 5

ВестиСтабилне залихе крви у Трансфузији

Залихе крви у Служби за Трансфузију Опште болнице током празника биле су стабилне. То је омогућило да све заказане операције буду и обављене. Kако би залихе остале стабилне биће организоване нове акције, кажу у овој Служби.

Све заказане операције у панчевачкој Болници одвијале су се по редовном плану захваљући добровољним даваоцима крви који су се одазвали акцијама или дошли у Службу за трансфузију крви. Kако би залихе крви остале и даље стабилне већ наредних дана биће организоване нове акције добровољног давања.

„Што се тиче наше службе преко празника и тренутно, залихе су биле и остале стабилне. Тренутно имамо на располагању залихе свих крвних група, оперативни програм се редовно одвија. Задовољавамо све потребе болесника свих крвних група. За ову недељу имамо две акције. Сутра и прекосутра у Белој Цркви и очекујемо већи број давалаца. Тамо имамо стандардно добар одзив. У среду и четвртак смо у Белој Цркви” , каже др Александра Арежина Михаиловић, трансфузиолог.

Без редовних акција добровољног давања крви Служба трансфузије не би могла да функционише пуним капацитетом. Такође су драгоцени даваоци који долазе да дају крв у Службу . Радно време службе је сваког радног дана је од 7 до 15 часова и суботом од 8 до 13 часова.

ИЗВОР: РТВ Панчево 18.4.2017. год.