1 2 3 4 5

ВестиЗаказивање код офталмолога могуће на два начина

Заказивање код офталмолога у Очној болници, пацијенти могу да обаве на два начина. Уколико има термина, заказују код одређеног офталмолога или могу то учинити у Општој амбуланти. На овај начин пацијентима је омогућено да брже долазе до лекара специјалисте и најдуже чекају месец и по дана.

Захваљујући увођењу Опште амбуланте у Очној болници смањене су гужве, а пацијентима је омогућено да лакше заказују преглед код офталмолога.

„Сада се пацијенти за преглед код очног лекара заказују на два начина. На тај начин смо смањили дужину чекања за прегледе. Тренутно има термина и пацијенти могу да закажу. Убудуће ће кроз Општу амбуланту давати више термина да би се лакше дошло до лекара. Пацијенти који су хроничари и који се лече код одређеног офталмолога ће и даље да заказују на тај начин, али ако нису у могућности на тај начин, онда могу да провере очни притисак или преглед због диоптрије и у Општој амбуланти”, рекао је др Драган Станковић начелник Очне болнице.

У Очној болници свакога дана лекари прегледају скоро 120 пацијента.

„Амбуланта за хитне случајеве постоји и прима око 30 пацијента током пре поднева, а и у дежурству се наставља са примањем хитних случајева. Нема толико хитних случајева у офталмологији али је то амбуланта у којој се примају и мање хитни, као и они који не могу да закажу преглед”, рекао је др Станковић.

Доктор Станковић каже да је то једини начин био да се пацијентима омогући да брже стижу на прегледе ако не могу да бирају лекара.

„Да би лекар могао да се бира мора да постоји много више лекара а ми тренутно имамо седам лекара који треба да покрију и операције, троје су само оператори”, објаснио је др Драган Станковић.

Захваљујући увођењу оваквог начина рада пацијенти најдуже за преглед чекају код офталмолога месец дана што раније није било могуће.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 17.04.2018.