1 2 3 4 5

ВестиУ плану замена цеви за скенер у Општој болници Панчево

Захваљући средствима која су обезбеђена из Покрајинског скератаријата за здравство, ускоро ће бити замењена цев за скенер у Општој болници . Такође је обезбеђено и 8 милиона динара за набавку опреме за патологију која ће у многоме олакшати рад и дијагностику на овом одељењу.

Панчевачка Општа болница једна је од ретких која скоро две године успела да одржи рад и у зеленој и црвеној зони . Нажалост поједнина одељења већ су пети пут трансформисана у ковид где се збрињавају пацијенти са короном. Како би и пацијенти који имају друге болести и којима је неопходна дијагностика и преглед лекара специјалисте успели да стигну на ред раде се прегледи и дијагностика у зеленој зони.

На скенеру у панчевачкој болници обави се више од 30 посто снимања него што је капацитет овог апарата . Ускоро ће бити замењена и цев скенера, напомиње доктор Овука захваљући новцу који је обезбеила Покрајинска Влада.

Само вакцинацијом против ковида 19 можемо да се изборимо са овим висусом напомиње доктор Овука и на тај начин омогућемо да пацијенти који имају и друге болести могу да се лече благовремено .

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 28.10.2021.