1 2 3 4 5

ВестиДр Овука апеловао на суграђане да се вакцинишу

О делотворности вакцине свакодневно се уверава више хиљада људи који бивају вакцинисани. Доктор Слободан Овука, директор панчевачке болнице још једном је апеловао на суграђане да се вакцинишу и спрече озбиљнији исход болнице.

Доктор Слободан Овука, директор панчевачке болнице још једном је апелова на све суграђане да се вакцинишу истакавши све користи вакцина. Додао је да је само пет одсто пацијената у Општој болници Панчево вакцинисано и да је то јасан показатељ колико је имунизација битна.

И поред свега др Овука саветује свима да носе маске и да се придржавамо дистанце, јер је ипак неоходно шест недеља како би вакцина деловала у потпуности. Чак иако се деси, да неко оболи, то су лакши случајеви. У панчевачкој болници тренутно је 115 пацијената, од којих је 27. На Интезивној и полуинтезивној. Др Овука каже да су пре пар дана отпуштене две породиље које су биле заражене ковидом и да на срећу није било фаталних исхода уопште код њих. У односу на прошли период у овој здравственој установи је знатно мање пацијената, што је такође знак да је вакцина итекако делотворна.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 28.04.2021.