1 2 3 4 5

ВестиУскоро решење о изабраном извођачу радова

Општа болница Панчево је овластила Управу за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине да спроведе тендер за избор најповољнијег извођача радова за реновирање интерног одељења. На расписани тендер стигле су две понуде. Комисија је изабрала једну, али се на ту одлуку жалио други понуђач, каже др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево. Жалба је упућена Републичкој комисији за јавне набавке. У овом поступку Републичка комисија може да донесе три одлуке, може да прихвати жалбу, могу да потврде одлуку Управе за капитална улагања или да пониште цео поступак и врате га на почетак.

„Сви ми који партиципирамо у власти, желимо да буде по закону. Волео бих да смо већ почели да реновирамо, али ово је јасна порука да нема намештања тендера, послова од стране Српске напредне странке и власти. Свакако да нам је у интересу да буде спроведен тендер по закону, а када ће то бити не могу прецизно да кажем”, рекао је др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања обезбедила 500 милиона динара за реконструкцију и адаптацију интерног одељења болнице у Панчеву.

„Апсолутно нема сумње да ће тендер и реконструкција бити реализовани на прави начин. Били смо сведоци претходних власти и времена, када тендери нису ни постојали, или нису „падали“ јер су били намештени у старту. Ово је ситуација када је тржиште отворено. Велики посао је у питању, тако да схватам и те фирме које учествују на том тендеру и које желе да добију тај посао. Није мало за оног ко ће добити посао, али најважније је да се задовољи законска процедура. Очекује се да ће Републичка комисија за јавне набавке коначну одлуку донети у наредних месец дана”, додао је др Овука.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 09. 08. 2017. год.