1 2 3 4 5

ВестиУлаз у болницу кроз подрум

Због радова на реконструкцији интернистичког блока, пацијенти кроз подрум из дворишта улазе у болницу, док је улаз у пријемно - ургентну службу са бочне стране Специјалистичког центра, поред болничке телефонске централе. За возила Хитне помоћи отворена су врата из улице Милоша Требињца.

Због рекострукције интернистичког блока у Општој болници су привремено иселили сва одељења и службе које су радиле у овом делу зграде. Како је у питању обимна и озбиљна реконструкција, због радова су затворена и два улаза у болницу која су до сада користили пацијенти. Један преко пута Специјалистичког центра и улаз кроз пријемно – ургентну службу. Сада пацијенти који треба да уђу у болницу, користе улаз из дворишта болнице.

„Што се тиче улаза у болницу, једини званични улаз који је сада остао је из дворишта болнице. Нажалост, то је улаз који је кроз подрум али смо били принуђени да тако регулишемо. Имамо још један улаз али тај користи пријемно – ургентна служба, као и службена лица”, рекла је Марина Крчадинац, координатор здравствене неге у Општој болници Панчево.

„Улаз у пријемно – ургентну службу је са бочне стране Специјалистичког центра, поред болничке телефонске централе. Отворен је и улаз са улице, код трафике и централе, како би се олакшао прилаз возилима Хитне помоћи, али и грађанима који довозе непокретне или теже покретне пацијенте. Све је обезбеђено, ми радимо нормално”, објаснио је Небојша Робуљ, главни техничар Одељења за пријем и збрињавање ургентних стања.

Реконструкција интернистичког блока Опште болнице у Панчеву започета је половином октобра. Одељења и службе које су биле у том делу болнице, привремено су измештене. И поред тога, нема проблема у раду.

„Осим што су пацијени збуњени где се ко налази све је исто. Не радимо смањеним капацитетом, у смислу да се смањио број пацијената. Све је исто, ми смо ту да помогнемо. Трудимо се да народу олакшамо и покажемо где је улаз”, каже Марина Крчадинац.

Овакав распоред улаза и служби важиће све док се не заврше радови на реконструкцији интернистичког блока. За реконструкцију интернистичког блока, обезбеђено је 500 милиона динара из покрајинског буџета.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 15.11.2017.