1 2 3 4 5

ВестиПревентивним прегледима, Општа болница Панчево, обележава Светски дан срца

Овогодишњи Светски дан срца се обележава 29. септембра под слоганом „Буди херој свога срца“ са циљем да човечанство буде глобална заједница хероја која ће предузети све да људска цивилизација усвоји здравије стилове живота.

Поводом обележавања Светског дана срца, Општа болница Панчево, у петак 29. септембра 2019. године, у Специјалистичком центру, од 9 до 11 часова организује превентивне прегледе који обухватају мерење крвног притиска, преглед наших лекара и ЕКГ. Поред прегледа наши суграђани ће моћи да обаве разговор о важности здравља свог срца, о факторима ризика и превенцији кардиоваскуларних болести са циљем да се укаже на значај и спречавање њиховог настанка променом начина живота.

Кардиоваскуларне болести су водећи узрок смрти и инвалидитета у свету. Да би се то променило, морамо утицати на четири фактора ризика:
1. Употреба дувана,
2. Неправилна исхрана,
3. Физичка неактивност,
4. Штетна употреба алкохола.

Светски дан срца апелује на локалне заједнице да постану здраве средине у којима ће људи имати могућност да праве здраве изборе.
Здравље срца није тешко контролисати. Посетите лекара који ће урадити потребне прегледе који су свима доступни. Упознајте се са својим ризиком за обољевање од кардиоваскуларних болести и уз свог лекара унапредите своје здравље.

С обзиром на то да у Јужнобанатском округу свакога дана 2-3 особе оболе, а сваког другог дана једна особа умре од инфаркта миокарда и нестабилне ангине пекторис, од изузетног је значаја деловање на факторе ризика одговорних за појаву болести срца и крвних судова, усвајање здравих стилова живота, као и едукација становништва како да препознају знаке и симптоме срчаног и можданог удара, како би се што пре јавили здравственом систему.

Општа болница Панчево,
27. септембар 2019. године