1 2 3 4 5

ВестиКампања „Сваки тренутак је важан: позитивно родитељство”

У оквиру првог глобалног UNICEF-овог месеца родитељства, UNICEF у Србији, у сарадњи са Министарством здравља, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, наставља кампању „Сваки тренутак је важан” са фокусом на позитивно родитељство.

Циљ кампање је да се истакне важност улоге родитеља и старатеља у развоју деце, јер су они кључне архитекте дечијег окружења. Од првих дана живота детета, родитељи или старатељи омогућавају пружање основних састојака важних за рани развој мозга – исхрану, стимулацију, заштиту, љубав, интеракцију и игру.

Кампања промовише позитивно родитељство као стил живота у којем дете није објекат васпитања, већ партнер својих родитеља или старатеља у учењу, игрању и у животу. Дете је снажна личност, али без обзира на то колико је зрело, свако дете комуницира и игра се, истражује своју средину и отвара врата одраслима да „ускоче” у тај процес.

Сазнајте више у UNICEF-овом Родитељском кутку на линку овде: https://www.unicef.org/serbia/roditeljski-kutak

Извори:

http://www.batut.org.rs/index.php?content=1893, 06.06.2019.