1 2 3 4 5

ВестиОпшта болница Панчево богатија за нови ендоуролошки стуб

Захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за здравство, Општа болница Панчево купила је и нови ендоуролошки стуб, чија је вредност 6.490.200 + ПДВ (20%). Нов апарат омогућиће лекарима квалитетнији рад и боље обављање одређених хируршких процедура.

„Стари ендоуролошки апарат није давао квалитетну слику лекарима приликом прегледа због лоше камере, док нови ендоролошки стуб, који сачињавају нова камера, извор светла и екран високе резолоције омогућиће квалитетнији рад. Поред истог, набављени су нови уретерореноскоп и ресектоскоп, који ће значајно унапредитити и олакшати ендоскопске процедуре на уролошком одељењу Опште болнице Панчево. Обзиром да су ендоскопске процедуре 70% уролошких интервенција, сем што ће уролозима бити олакшан рад, биће и значајно побољшан квалитете услуга ка пацијентима. Поред тога наведени уређаји ће се моћи користити и од стране гинеколога за хистероскопије и друге процедуре које се могу ендоскопски изводти”, објаснио је др Предраг Вујић, начелник УРЛ одељења ОБ Панчево.

Према речима доктора Вујића у панчевачкој Болници уради се годишње више од 700 операција, од којих је 500 разбијање камења, тумора на простатама.

Доктор Вујић иситиче да је неопходно набавити флексибилан реноскоп, апарат који служи за разбијање камења у бубрезима, јер може да се савија. Овим би панчавачка Болница имала заокружену процедуре у решавању проблема са камењем у бубрезима и мокраћним каналима.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:

РТВ Панчево. 12.09.2019.

Др Предраг Вујић, начелник УРЛ одељења ОБ Панчево