1 2 3 4 5

ВестиСКЕНЕР УСКОРО ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ

За највише десет дана, скенер у Општој болници Панчево поново ће радити. Mеђутим, због реконструкције, биће доступан само хитним случајевима и лежећим пацијентима.

Овај апарат налази се у Интернистичком блоку болнице који је у реконструкцији и због тога није био у функцији од октобра прошле године. Такође, с почетком извођења грађевинских радова, дошло је и до квара на цеви за скенер.
Др Слободан Овука, директор ове здравствене установе, рекао је како очекује да ће пролаз у згради ка КТ апарату ускоро бити рашчишћен и да ће одмах након тога бити замењена цев, али да скенер још увек неће радити пуним капацитетом.

„Ускоро ћемо кренути са радом, али само са хитним случајевима. То је зона грађевинских радова, и због безбедности људи, сваког пацијента ћемо појединачно одводити на скенер“ , изјавио је др Овука.

Навео је и да је неопходно растеретити службу Хитне помоћи и београдске установе које су излазиле у сусрет примајући пацијенте, а пре свега, Клинички центар Србије.

Др Овука је додао како је Влада Аутономне Покрајине Војводине доделила болници средства за нову цев, али да она досад није била постављена како јој не би текао гарантни рок, да не би стајала у прашини и како не би дошло до оштећења.

Извор:
- 013 инфо, 26.6.2018.