1 2 3 4 5

ВестиТреће место постер презентацији сестара одељења Неурологије на симпозијуму Удружења сестара и здравствених техничара Србије у неурологији

Унија удружења медицинских сестара и здравствених техничара организовала је трећи Симпозијума Удружења сестара и здравствених техничара Србије у неурологији. На овом симпозијуму, на позив Специјалне болнице Свети Сава, Београд, Служба за неурологију Опште болнице Панчево је узела активно учешће.

Тема су биле Главобоље, а садржај овог акредитованог Симпозијума пружио је могућност учесницима да у оквиру ове тематике обнове и унапреде стечена знања, а кроз презентацију радова изнесу примере стручне праксе.

Члан округлог стола са предавањем на тему „Значај сестринских интервенција у збрињавању болесника са секундарном (симптоматском) главобољом", била је главна медицинска сестра неуролошког одељења Ивана Стојменовић.

Међу 25 постер презентација на овом Симпозијуму истакао се рад сестара одељења Неурологије који је преставила одговорна сестра тог одељења Слађана Гашпар под насловом „Сестринске анамнезе у дијагностици и збрињавању пацијената са главобољама".
Овај рад је заузео 3. место испред Комисије за постер презентацију стручних радова чији су састав чинили:
Милунка Младеновић, вмс Специјална болница Свети Сава Београд,
Зоран Лукић, вмт ОБ Ћуприја и
Десанка Павловић, главна сестра ОБ Лозница.

Захваљујемо се Савезу здравствених радника Војоводине, Менаџменту Опште болнице Панчево за подршку, котизацију и превоз.

Захваљујемо се Савезу здравствених радника Војоводине, Менаџменту Опште болнице Панчево за подршку, котизацију и превоз.