1 2 3 4 5

ВестиЛабораторија Опште болнице Панчево добила сертификат за квалитет анализа

Клиничко-биохемијска лабораторија Опште болнице Панчево добила је сертификат за успешно завршен 15. циклус спољашње контроле квалитета ЕQАС, која је почела у јулу 2016. године и завршила се у јуну ове године.

ЕQАС је интернационални програм независне процене квалитета израде лабораторијских анализа који окупља лабораторије из преко 105 земаља света. Сваки циклус чини 12 узорака из којих су рађене биохемијске и имунохемијске анализе једанпут месечно и резултати су слати онлине. Наша лабораторија је месечно слала 63 мерења за 34 различите биохемијске и имунохемијске анализе. Заједно са дневном унутрашњом контролом која се редовно спроводи, ова спољашња контрола помаже нашој лабораторији у побољшању квалитета аналитичке израде анализа, у побољшању слагања резултата са другим лабораторијама као и у идентификацији потенцијалних недостатака опреме, реагенаса или самог мерења.

Сертификат је доказ да резултати анализа пацијената издати из наше лабораторије су на нивоу квалитета лабораторија из других држава .

Лабораторија је наставила учешће у овом програму, а с обзиром да смо добили прецизне резултате за прва 2 узорка сасвим смо сигурни у висок квалитет рада лабораторије и у наредном периоду.

Општа болница Панчево