1 2 3 4 5

ВестиРЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ БИЋЕ ГОТОВА У ОКТОБРУ. ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО САДА ИЗГЛЕДА ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ

Иако је рок незнатно продужен, због непредвиђених околности и додатних измена у циљу унапређењa пројекта, грађевински радови у интернистичком блоку трајаће до краја октобра. Ту информацију саопштио нам је др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево, који је подсетио да се ради о детаљној обнови, а појаснио је и разлог и околности због којих је рок одложен.

Доктор Слободан Овука као разлоге, наводи неколико непредвиђених и отежавајућих ситуација и околности. Рекао је да сама чињеница што се у том делу зграде налази одељење Хемодијализе које није могло бити измештено, битно успорава радове.

Такође, нагласио је како у самом пројекту није била предвиђена набавка болничких сетова који су од велике важности, па је затражена додатна измена за коју је сагласност морала дати покрајинска Влада. Наиме, ради се о сету прикључака који служе за спровођење јаке и слабе струје, осветљење и довод медицинских гасова, потребних за негу болесника.

„Болнички сетови никада нису набављани и уграђени на хируршкој страни која је 2006. године адаптирана. Сада је идеално време и за те радове, инсистирали смо на њима, па и по цену кашњења, а с циљем да убудуће не морамо тиме да се бавимо“, прецизирао је др Овука.

Радови на Интерном одељењу (четврти, трећи спрат).

Додао је и како је низ ситуација у пројекту које су изискивале тражење додатних сагласности Управе за капиталне инвестиције и Управе за јавну набавку, допринео кашњењу.

„На пример, по пројекту није била превиђена демонтажа постојећих лифтова, већ је била наведена монтажа два нова, а то је немогуће урадити без демонтирања старих. Тај поступак захтева време, а инсистирамо на томе да све буде урађено у складу са законима“, изјавио је др Слободан Овука.

Обновљена соба на Интерном одељењу и приземље

Одговарајући на питање како чињеница да радови неће бити завршени у првобитном року утиче на пружање услуга пацијентима, истакао је како је због добре организације у болници чак убрзана дијагностика. Повећан је број операција на хирургији, без обзира на то што је умањен лежајни капацитет, а да листа чекања за операцију кукова, не постоји.

Подсећања ради, Влада Аутономне покрајине Војводине доделила је Општој болници Панчево 500 милиона динара за реконструкцију Интерног одељења, а затим је ребалансом, за постављање болничких сетова, наменила још 50 милиона динара.

Извор: - 013 инфо, 1.7.2018.