1 2 3 4 5

ВестиРеконструкција интернистичког блока Опште болнице Панчево до септембра

У септембру биће завршена реконструкција интернистичког блока Опште болнице Панчево. Рокови су мало пролонгирани због техничеке опремљености свих соба. Без обзира на ту чињеницу, директор болнице, доктор Слободан Овука уверава грађане да ће реновирање болнице бити спроведено и завршено, а да ће пацијенти у овој години имати комплетно нов инернистички блок.

„На интерном одељењу панчевачке Болнице радници „Модулора” поставили су преградне зидове, урадили плафоне и подове и почели купатила за сваку собу. Реконструкција тече добро али због недостатка пројекта којим није испланирано да у свакој соби постоји болнички сет, који обухвата утичницу за струју, кисеоник и звоно да пацијент сваког тренутка позове сестру, рок за завршетак радова биће продужен како би реконструкција била потпуна а не као на хирушком блоку где оваквих сетова нема, већ их има само на одељенима за интезивну негу”, рекао је директор болнице доктор Слободан Овука и додао да када се отвори интернистички блок, исти треба да буде у складу са лечењем у 21 веку.

„Реконструкција тече добро, ради се на задовољавајући начин. Одеређених недостатака код пројекта имамо, то се осети у свакодневном раду, и на основу тога смо тражили сагласност Управе за капитална улагања АП Војводине, као финансијера пројекта, да се омогући продужетак рока од неких 105 дана јер смо пројекат наследили у незавидној фази али смо успели да га доведемо до краја, и на основу тога кренемо у ове радове. Финансирање није спорно у технолошком пројекту. Није било болничких сетова а то изискује да чекамо предстојећу седницу Скупштине АП Војводине која треба да буде у наредних дан два и да се усвоји ребаланс, на којем ће одобрити додатна средства за болничке сетове. Када једног дана отворимо то одељење да буде комплетно опремљено”, рекао је др Слободан Овука, директор болнице.

Највеће примедбе пацијената на Интерно одељење биле су на тоалет који је био неупотребљив а био је предвиђен за више соба. Када реконструкција интернистичког блока буде завршена свака соба имаће свој тоалет. Само ће степениште остати на истом месту док се тернутно завршава део за нови лифт.

„Тренутно се завршава окно новог лифта, који је у некадашњем светларнику, завршетак против пожарног степеништа, физикална, велики базен комплетно нов са хидроизолацијом која није ни постојала у том крилу зграде. Ради се и развод електроинсталација, ради се кров, ради се буквално на свим етажама, свакодневно је ту присутно 60-70 радника. Такође, ради се и керамика. Свака соба имаће купатило. Радници раде свакодневно чак и у време празника”, додао је др Овука.

Доктор Овука истиче да је планирано да реконструкција Интерног одељења буде завршена до краја септембра.

„Крајем септембра требало би да буду завршени радови интернистичког блока, које није реновирано преко четири деценије и које ће коначно да буде достојно лечења житеља како Панчева, тако и Јужног Баната”, рекао је др Слободан Овука, директор болнице.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 26.03.2018.