1 2 3 4 5

ВестиРеконструкција Интерног одељења биће готова до краја године

Пре годину дана започета је реконструкција Интерног одељења Опште болнице Панчево, а подсећања ради, Влада Аутономне покрајине Војводине финансирала је тај пројекат са 550 милиона динара.

Др Слободан Овука, директор болнице, одговарајући на питање да ли ће реконструкција Интерног одељења бити готова до краја октобра, изјавио је:
„Одговор на то питање треба почети констатацијом да је реконструкција Интерног одељења каснила барем 20 година. С обзиром на опсег радова, као и чињеницу да смо наследили недовршен пројекат, који је био и предмет судског спора, могу да кажем да је до сада урађен огроман посао.”

Према информацијама које смо од њега добили, завршетак радова очекује се најкасније до краја године.

Др Слободан Овука је навео како је тешко и набројати шта је досад завршено, али у најкраћем, порушени су сви преградни зидови, подигнути нови, урађена је комплетна инсталација воде, канализације, струје, медицинских гасова и болничких сетова последње генерације.
„Такође, на првом спрату се припрема усељење два нова одељења која су у павиљноским зградама већ неколико деценија у јако тешким условима. Урађен је комплетан сутерен, нов базен на физикалној, уграђена је нова столарија, стављена нова звучна хидроизолација. У току су радови и на термофасади. Изграђен је потпуно нов лифт, а два постојећа су замењена. У току је припрема за пресељење хемодијализе, ставља се нова реверзна осмоза, а добићемо и нове апарате за дијализу”, прецирао је др Слободан Овука.

Извор: 013 инфо, 20.10.2018.