1 2 3 4 5

ВестиЗбог реконструкције интернистички одсеци пресељени у хирушки блок

Због реконструкције интерног одељења Опште болнице Панчево, пресељени су сви интернистички одсеци у хируршки блок. Број постеља у коронарној јединици није смањен, док ће друга одељења морати да раде смањеним капацитетом због реновирања.

Пре више од две недеље почело је пресељење интернистичког одсека због реновирања више од 8000 квадрата, за које је из Покрајине издвојено близу 500 милиона динара. Фирма „Модулор“ добила је посао за реновирање интернистичког одсека, па је цео одсек, због почетка радова, пресељен у хируршки блок.

„Дуго очекивана реконструкција интерног одељења је почела. Управа болнице уложила је напоре да измештање буде тако да може да се функционише, и у овом тренутку интернистички одсек пресељен је у хируршки блок. На хируршком одељењу се налази хематолошки и гастроентеролошки одсек и коронарна јединица. На гинекологији је ендокринологија, на урологији је нефрологија, а на ортопедији је кардиологија. Овим пресељењем нешто је смањен број постеља које су нам биле на располагању. Наше одељење је било велико, са коронарном јединицом од 120 кревета. Сада је само број постеља за коронарну јединицу остао непромењен - 11, док интернистички и хируршки одсеци раде са смањеним капацитетом. За сада се ултразвук, ергометрија и холтер раде у згради педијатрије у приземљу“, објаснила је др Радмила Јевтовић, начелница интернистичког блока.

Због пресељења интернистичког одељења у хируршки блок, смањеним капацитетом радиће и одсеци гинекологије, хирургије и ортопедије. Једино није пресељена хемодијализа, која се и даље налази на другом спрату интерног одељења.

„Наш менаџмент је успео да се договори са извођачима радова да дијализа остане на другом спрату интерног, јер би у супротном пацијенти били вожени у ноћним терминима у друге центре на дијализу. Ово не би било комфорно за овако тешко болесне пацијенте. Када буде завршено реновирање стране где је била коронарна јединица, тада ће дијализа бити пребачена на ту страну, а радиће се део где је сада дијализа. Дијабетолошка амбуланта је у Специјалистичком центру“, рекла је др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице.

Рендген служба је такође премешетна у зграду која се налази иза дечјег одељења. Ултразвучни прегледи се сада раде у тим просторијама. Такође, треба напоменути и да се заказивања ултразвучних прегледа, као и доплера, могу обавити на шалтеру радиологије у приземљу болнице, од 7 и 30 до 9 часова и од 11 и 30 до 13 часова. Недавно је пресељено одељење физикалне терапије, које се сада налази у Управној згради болнице. Дијабетолошка амбуланта сели се у Специјалистички центар. Планирано је да радови на реконструкцији трају осам месеци.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 25.10.2017.